Latin-Amerikauka 2014

Latin-Amerikagruppene i Norge presenterer Latin-Amerikauka 2014 i et lokallag nær deg!

Latin-Amerikauka 2014 er rett rundt hjørnet. 29. september braker det løs. I Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø og Trondheim kan du delta på ulike arrangementer i tidsrommet 29. september til 5. oktober.

Diktatur på lur

I Latin-Amerika ligger diktaturet fortsatt på lur. Den tradisjonelle eliten i Latin-Amerika, med hjelp fra ulike internasjonale aktører, fører en målretta strategi for å undergrave og reversere endringsprosessene på kontinentet.

Vi har sett hvordan sosiale bevegelser og progressive regimer har arbeidet for dyptgående samfunnsendringer og klart å etablere alternativer til den nyliberale utviklingsmodellen. Høyreopposisjonen og vestlige land har mistet noe av sin innflytelse og dominans i regionen. Nå tar de i bruk udemokratiske metoder for vinne tilbake sin tapte makt. Sosiale bevegelser kriminaliseres, undertrykkes og forfølges. Regjeringer blir utsatt for kupp og kuppforsøk når makten skal returneres til elitene. Internasjonale avtaler og selskaper sørger for at makt og ressurser er konsentrert hos de få. Medier har blitt en arena hvor elitens interesser kommer til uttrykk gjennom manipulert og unyansert nyhetsdekning.

 

Spennende gjester på Norgesturné

Vi har invitert to gjester for å gi alternativene et talerør og retter lys mot de kreftene som benytter seg av udemokratiske metoder for å vinne tilbake sin tapte makt.

En av dem er Ignacio Ramonet, tidligere sjefsredaktør i Le Monde Diplomatique (1991-2008), grunnlegger av det uavhengige, internasjonale tidsskriftet Media Watch Global og talsperson for Verdens sosiale forum. Han kommer for å snakke om medias unyanserte fremstilling av Latin-Amerika. Internasjonale medier er delaktige i prosessen som undergraver de alternativene til nyliberalisme gjennom ukritisk gjengivelse fra de store mediehusene. Ramonet starter i Oslo og sammen med norske Le Monde Diplomatique før han fortsetter videre til Bergen og Trondheim.

Den andre gjesten er Moisés Borges fra Brasil som er en del av de sosiale bevegelsen MAB(Movimento dos Atingidos por Barragens- bevegelsen for berørte av damutbgginger). Han er invitert for å fortelle hvordan de arbeider for å få på plass et nasjonalt rammeverk som kan sikre rettighetene til de som er berørt av vannkraftutbygging i møte med interesser som er ute etter å tjene penger på at Brasils vannressurser. Borges starter sin Norgesturné i Bergen 30. september og vil i løpet av uka besøke flere av lokallaga

I tillegg kan du få med deg en rekke andre arrangementer i løpet av Latin-Amerikauka. Programmet i ditt lokallag legges ut på facebook og oppdateres fortløpende. 

Under finner du linker til de ulike lokallaga:

Latin-Amerikauka i Bergen

Latin-Amerikauka i Oslo

Latin-Amerikauka i Stavanger

Latin-Amerikauka i Trondheim

Latin-Amerikauka i Tromsø